Leegloop bij antiterreurdienst: 'Het is gewoon te veel, sommigen zijn geknakt'

27/04/16 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:54

De nu al onderbemande Brusselse antiterreurdienst A03 dreigt leeg te lopen. Al zeker 20 specialisten willen zo snel mogelijk verhuizen naar een andere politiedienst.

Leegloop bij antiterreurdienst: 'Het is gewoon te veel, sommigen zijn geknakt'

Schaarbeek © AFP

Ze zijn gekraakt onder de aanhoudende kritiek, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. "Zo willen én kunnen we niet langer werken."

Dinsdagochtend lekte in een rapport van het Comité P uit dat de specialisten van de antiterreurdienst A03 een half jaar voor de aanslagen in Parijs het toezicht op de terroristenbroers Salah en Ibrahim Abdeslam klasseerden. Reden: te weinig werkvolk.

De teneur van het nieuwe onderzoeksrapport is duidelijk: A03 faalde. Met 142 manschappen is de dienst nu al onderbemand. De voorbije weken hebben minstens 20 leden hun overplaatsing aangevraagd. Bronnen bij de top van de federale politie bevestigen: "Het gaat hen niet om het feit dat ze het werk niet aankunnen. Wel om de blijvende kritiek en zaken die niet juist worden voorgesteld. Die hele sfeerschepping tegen het team: het is gewoon te veel. Sommigen zijn geknakt." (Belga/JH)

Onze partners