Leefmilieu Brussel start campagne tegen voedselverspilling

(Belga) Leefmilieu Brussel start een campagne tegen voedselverspilling. Naast het sensibiliseren over de problematiek worden er ook eenvoudige tips gepromoot om niet nodeloos voedsel weg te gooien. Dat meldt Julie Hairson van de dienst communicatie van Leefmilieu Brussel, dinsdag in een communiqué.

Elk jaar komt een derde van het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt in de vuilniszak terecht terwijl een zevende van de wereldbevolking honger lijdt. Voedselverspilling is daarnaast slecht voor het milieu. Zo komt een brood verspillen overeen met het laten branden van een lamp van 60 Watt gedurende 30 uur en het weggooien van een kilogram rundsvlees staat gelijk de hoeveelheid benzine nodig om 60 km met de auto te rijden. Om hiertegen ten strijde te trekken, lanceert Leefmilieu Brussel nu een nieuwe communicatiecampagne over duurzame voeding met “verspilling, da’s om te janken” als slogan. Naast affiches en brochures zijn er onder meer pannenlikkers, een kalender van seizoensproducten en recepten beschikbaar. Een van de tips om voedselverspilling te voorkomen, is groenten en fruit niet weg te gooien als ze licht beschadigd zijn. (COR 939)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content