Le Soir verschijnt met Nederlandstalige voorpagina

21/03/11 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

De Franstalige krant Le Soir ligt dinsdag in alle krantenwinkels in Vlaanderen met een Nederlandstalige voorpagina. De redactie van Le Soir wil met deze stunt naar eigen zeggen een antwoord bieden op de karikaturale kritiek van de NVA op de krant.

De eerste vijf pagina's van Le Soir, waaronder de voorpagina, zijn dinsdag in het Nederlands, tenminste de editie die te koop is in alle krantenwinkels in Vlaanderen.

"Le Soir wil in Vlaanderen geen denigrerend imago zien ontstaan dat indruist tegen z'n eigen waarden en werk. Een imago dat ook haaks staat op z'n respect en uitgesproken interesse voor de Vlamingen," zegt de redactie van de krant die al maandenlang in een bitse woordenstrijd is verwikkeld met de NVA van Bart De Wever. " Wij willen hiermee ook dieper ingaan op die elementen die de wederkerende en karikaturale kritiek van de NVA op Le Soir voeden."

"Onze krant is altijd al erg begaan geweest met het openhouden van de dialoog en de gedachtenwissel met het noorden van het land." Hoofdredactrice Beatrice Delvaux treedt morgen op de website van Le Soir in discussie met de (Vlaamse) lezers.

Onze partners