Le Fontainas in Brussel dicht na homofobe agressie

29/11/11 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Na een steekpartij die volgde op homofobe agressie is café Le Fontainas in Brussel gesloten.

Zondagavond vond een zwaar incident plaats in het café Le Fontainas in het centrum van Brussel. Toen twee mannen homofobe slogans riepen, greep een barman ter verdediging naar een mes. Een van de aanvallers verkeert nog steeds in levensgevaar.

Het was de Facebook-pagina van holebigroep Outrage! die het incident bekend maakte. De agressie werd inmiddels bevestigd door het Regenbooghuis, dat met getuigen sprak, en door het parket van Brussel, gecontacteerd door Brussel Nieuws.

Homofobe slogans

Zondagavond vond op de Brusselse Kolenmarkt, het hart van de holebibuurt, een T-dance plaats. In dezelfde straat bevindt zich ook Le Fontainas, al jarenlang een boegbeeld van de moeizame heropleving van de Anneessenswijk.

Volgens ooggetuigen stapten twee mannen na afloop van het feest Le Fontainas binnen, waar ze homofobe slogans riepen en personeel en resterende klanten lastig vielen. In het tumult dat daarop ontstond zou een barman een van de twee mannen neergestoken hebben, die zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd werd. De andere aanvaller werd opgepakt door de politie. Le Fontainas werd voor onbepaalde tijd gesloten.

Levensgevaar

Alle betrokkenen bij het incident hadden de Belgische nationaliteit. Het parket bevestigde deze namiddag ook dat de zwaargewonde dader (41) drie messteken ontving en nog steeds in levensgevaar verkeert, ondanks een lichte verbetering. De barman die de messteken gaf werd na ondervraging vrij gelaten.

Eerder dit jaar werden al verschillende gevallen van homofobe agressie in Brussel en andere Belgische steden gemeld. Ook dit incident lokt op Facebook felle reacties van de holebigemeenschap uit. (WD)

Lees meer over:

Onze partners