WHO: deltavariant wordt wereldwijd dominant

(Belga) De herinrichting van de Haachtsesteenweg in Kampenhout en Steenokkerzeel is afgerond. Langs de steenweg is een busbaan aangelegd die de rittijd halveert. Het is de langste busbaan op een Vlaamse gewestweg, zo hebben vervoersmaatschappij De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer dinsdag meegedeeld.

Delta is wereldwijd goed op weg de overheersende variant van het coronavirus te worden, zegt WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Dat komt doordat deze mutatie extra besmettelijk is.

De deltavariant dook dit voorjaar voor het eerst op in India, dat vervolgens met een zeer zware tweede coronagolf worstelde. De variant werd daarna ook vastgesteld in andere landen. In het Verenigd Koninkrijk gaat het nu in 99 procent van alle besmettingsgevallen om die variant. Een week geleden was dat 90 procent.

Het is niet bekend hoeveel mensen wereldwijd besmet zijn met de deltavariant. Daarvoor is bijkomend onderzoek nodig. Dat gebeurt niet in alle landen. In sommige landen wordt alleen steekproefsgewijs onderzoek gedaan naar virusvarianten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content