'Laat ons werken met diegenen die moed hebben getoond' (Milquet)

07/07/11 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:29

Voorzitster Joëlle Milquet van cdH is ontgoocheld over de 'neen' van het N-VA. De cdH wil voortwerken met de partijen die instemden met de nota. Verkiezingen zijn geen optie.

Er moet voortgewerkt worden met de partijen die instemmen met onderhandelingen op basis van de nota van formateur Elio Di Rupo. Zo heeft voorzitster Joëlle Milquet van cdH donderdag gereageerd op de afwijzing van de nota door N-VA.

"Men mag degenen die het land willen blokkeren niet laten winnen. Laat ons werken met degenen die moed hebben getoond: een meerderheid van de partijen heeft 'ja' gezegd, één partij heeft "niet ja, niet neen" gezegd en slechts één partij heeft neen gezegd. Een regering moet niet gevormd worden met alle partijen die in een parlement vertegenwoordigd zijn", verklaarde Milquet in de wandelgangen van de Kamer.

Ontgoocheling

De cdH-voorzitster toont zich ontgoocheld over de N-VA. "Wanneer je na een jaar een meerderheid van Franstalige en Vlaamse partijen hebt die bereid zijn te onderhandelen op basis van een evenwichtige en redelijke tekst, die de mogelijkheid biedt de grootste staatshervorming van de laatste twintig jaar te realiseren, als je dan neen zegt, dan betekent dat dat je nooit een regering wil vormen en deelneemt aan de blokkering van een land".

Van verkiezingen wil Milquet alvast niet horen. Ook een voortzetting van een regering van lopende zaken zal niet kunnen beantwoorden aan de antwoorden die het land verwacht. "Men kan nog een beetje blijven doorgaan, maar men zal niets opgelost hebben". (Belga/INM)

Onze partners