Kust wil meer inzetten op kwaliteit

17/02/16 om 23:20 - Bijgewerkt om 23:20

Bron: Belga

(Belga) De achtste editie van het jaarlijkse Kustforum stond woensdag volledig in het teken van kwaliteit. Zo pleitte oud-directeur van de Hotelschool Ter Duinen, Raf Sonneville, om meer in te zetten op culinaire kwaliteit.

Het thema van het Kustforum was dit jaar: "Zet in op kwaliteit", een pleidooi voor een kwaliteitsvolle kust over alle sectoren heen. Sonneville deed als een van de sprekers een oproep richting de horeca. Volgens hem is er werk aan de winkel. "Al van bij het onthaal. Dat loopt veel te stroef bij ons West-Vlamingen. Het begint al bij het opnemen van de telefoon. Dat vraagt opleiding. Het kost niets, maar het is doorslaggevend. Er moet ook gewerkt wordt aan het visuele aspect, aan parking en aan toegankelijkheid", klonk het. Maar ook op het bord kan het beter volgens de oud-directeur. "Ik mis creativiteit op het bord. Iedereen doet hetzelfde, een tong, tomaat-garnaal, een biefstuk. Allemaal goede dingen, maar we missen diversiteit en een originele presentatie. Ook de sector zelf kan helpen met initiatieven, net zoals de overheid die het leerplan moet aanpassen. Denk maar aan de stageplaatsen. In Nederland moet men zelfs opleiding volgen om stagiairs te ontvangen. We moeten ook af van de roep- en brulcultuur in de horeca. Angst creëren leidt niet tot creativiteit", aldus Sonneville. (Belga)

Onze partners