Kubla geeft toe dat hij 240.000 euro per jaar aan Duferco factureerde

04/03/15 om 20:31 - Bijgewerkt om 20:31

De in opspraak gekomen MR-politicus Serge Kubla heeft toegegeven toe dat hij 240.000 euro per jaar aan de industriële groep Duferco factureerde. Hij ontving dat geld via Socagexi Limited, een vennootschap op Malta, waar hij belast werd aan vijf procent. Kubla zegt dat hij dat inkomen ook aangaf aan de Belgische fiscus.

Kubla geeft toe dat hij 240.000 euro per jaar aan Duferco factureerde

© Belga

'Ik benadruk dat het om 240.000 euro bruto gaat. Daarvan moet je de kosten voor hotels, vliegtuigen en restaurants aftrekken. Ik heb 5 procent belastingen betaald op Malta en 25 procent roerende voorheffing in België. Van dat bedrag blijft dus een groot derde over', zei Serge Kubla op RTL-TVi. 'Ik aanvaard niet dat men zegt dat ik belastingen ontduik. Ik heb die inkomsten in België aangegeven en ik werd elk jaar gecontroleerd, door drie boekhouders en via een audit. Niet iedereen kan hetzelfde zeggen,' verdedigt Kubla zich.

'Tot het tegendeel bewezen is ligt Malta nog altijd in Europa. Mijn vennootschap ligt niet op de Maagden- of Kaaimaneilanden. Het is aan Europa om zijn fiscale regels te harmoniseren'.

Kubla meent dat hem niets te verwijten valt. Toch wil de gewezen Waalse minister zijn Maltese vennootschap ontbinden en een nieuwe oprichten in België.

De intussen ex-burgemeester van Waterloo werd op 24 februari in verdenking gesteld van corruptie. Hij zou als tussenpersoon gediend hebben voor het omkopen van Congolese gezagsdragers om zo investeringen in de loterijsector in Congo mogelijk te maken. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners