Kristof Calvo: 'Ik heb mijn droomjob al te pakken, en dat is niet als voorzitter van Groen'

08/09/14 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:52

Sinds Wouter Van Besien afscheid nam van het voorzitterschap bij Groen, is het gissen naar mogelijke opvolgers. Speculaties over Kristof Calvo aan het roer van de partij kunnen alvast weer worden opgeborgen. 'Als federaal fractieleider heb ik mijn huidige droomjob te pakken. Ik hoop ooit voorzitter te zijn, maar dat is toekomstmuziek', meent Calvo.

Kristof Calvo: 'Ik heb mijn droomjob al te pakken, en dat is niet als voorzitter van Groen'

© Belga

'Voor alle duidelijkheid' opent Kristof Calvo, federaal fractieleider voor Groen, zijn brief aan de bevolking. Voor alle duidelijkheid: Calvo is niet de vermeende kandidaat-voorzitter voor de partij die net afscheid nam van voorzitter Wouter Van Besien.

'Ik doe mijn werk heel graag als federaal fractieleider en denk ik er dan ook niet aan dat te laten schieten voor het voorzitterschap', verklaart Calvo. 'Hoewel het evengoed een prachtige job zou zijn, die ik zeker ooit wil doen.'

'Kandidaten worden komende weken voorgesteld'

Maar duidelijkheid over wie het wel wordt, blijft dan weer uit. 'Er loopt enorm veel talent rond bij Groen en ik kijk uit naar heel wat sterke duo's', zegt de fractieleider. 'Natuurlijk heb ik al een idee van mogelijke kandidaten, maar dat zal eerst intern gecommuniceerd worden. Het publiek kan verwachten dat de kandidaat-voorzitters de komende weken naar voren geschoven worden.'

Op het najaarscongres van de partij op 14 en 15 november zullen de partijvoorzitter en de ondervoorzitter uiteindelijk verkozen worden.

Nieuwe voorzitter voor Jong Groen

Ook jongerenpartij Jong Groen zal een nieuw 'sterk duo' moeten verkiezen. Voorzitter Bram Van Braeckvelt kan zijn mandaat na twee jaar niet meer verlengen en moet de fakkel doorgeven. Ondervoorzitter Wanda Lauwers neemt om persoonlijke redenen geen nieuw mandaat op bij de partij. Ook Imade Annouri kan zijn bestuursmandaat niet verlengen, omdat hij nu Vlaams Parlementslid is.

Onze partners