Kris Peeters was Vlaams parlement én Bart De Wever te snel af

07/11/13 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Vlaams minister-president was met zijn persconferentie over 33 maatregelen voor de Antwerpse mobiliteit niet alleen het Vlaams parlement te snel af, maar ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die was pas op het laatste nippertje op de hoogte.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft met zijn persconferentie over 33 maatregelen om de mobiliteitsknoop in Antwerpen te ontwarren, niet alleen de Vlaamse oppositie op de kast gejaagd. Ook Bart De Wever, Antwerps burgemeester en voorzitter van Peeters' coalitiegenoot in de Vlaamse regering N-VA, werd koud gepakt door zijn manoeuvre. Dat schrijft De Morgen.

Consternatie in het Vlaams parlement gisteren, toen bleek dat Peeters te laat was om te antwoorden op vragen omdat hij, tot eenieders verbazing, een persconferentie hield over 33 maatrgelen om de Antwerpse mobiliteitsknoop. Hij deed dat samen met Bart De Wever en bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V).

Voor de camera's verklaarde De Wever tevreden te zijn met de maatregelen. Volgens De Morgen stoof het echter in de coulissen van het parlement. Hij werd immers zelf pas op het laatste moment ingelicht over de persconferentie, na een informele vergadering over het onderwerp. De Morgen citeert bronnen op het Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis die zeggen dat De Wever dus niets wist over een persconferentie. Bovendien was de inhoud ervan niet doorsproken.

De Antwerpse burgemeester gaf nadien nog opmerkingen op het plan. Hij hoopt dat er ook structurele maatregelen komen.

Negatief advies Inspectie van Financiën over Vlaamse plannen Brusselse Ring

Peeters kon zijn grootste politieke concurrentie in snelheid pakken. De Morgen ziet echter nog een motief voor de demarche: dezelfde dag lekte 'toevallig' uit dat de Inspectie van Financiën een negatief advies gaf over de Vlaamse plannen om de Brusselse ring aan te pakken.

De oppositie ziet in de persconferentie van Peeters dan ook een 'gewiekst afleidingsmanoeuvre'.

Onze partners