Kris Peeters: 'Uitspraken Di Rupo helpen formatiegesprekken niet vooruit'

23/06/14 om 16:23 - Bijgewerkt om 20:18

Dat ontslagnemend premier Elio Di Rupo openlijk zijn voorkeur heeft uitgesproken tegen een regering met N-VA en voor een klassieke tripartite lijkt niet naar de zin van ontslagnemend Vlaams minister-president Kris Peeters.

Peeters: 'Uitspraken Di Rupo helpen gesprekken niet vooruit'

© reuters

"Di Rupo zegt wat hij denkt te moeten zeggen. Ik heb dit weekend heel wat dingen gelezen en gehoord. Ook dingen die de zaken niet vergemakkelijken", zo zei Peeters voor aanvang van een vergadering voor de Vlaamse regeringsvorming.

De centrale werkgroep van onderhandelaars van CD&V en N-VA kwam samen op het kabinet van ontslagnemend minister van Begroting Philippe Muyters. De werkgroep buigt zich over de vooruitgang van de 21 verschillende thematische werkgroepen. Die werkgroepen werken ook deze week nog verder op thema's die variëren van Financiën tot Welzijn en Onroerend Erfgoed.

Federale formatie

De kans bestaat dat vanaf volgende week enkel nog de centrale werkgroep met de acht hoofdonderhandelaars voort onderhandelt. Dat liet N-VA-delegatieleider Geert Bourgeois voor aanvang van de vergadering verstaan. Net als de voorbije weken blijven de onderhandelaars van de Vlaamse formatie elk rechtstreeks verband met de federale regeringsvorming ontkennen.

Woensdag brengt informateur Bart De Wever verslag uit bij de koning. Dan moet blijken of zijn gedroomde centrumrechtse coalitie nog kans op slagen heeft. "Dat zijn vragen die u aan de informateur moet stellen", zo wimpelde Kris Peeters eerst enkele vragen over de federale formatie af. Maar gevraagd naar een reactie op de uitspraken van Elio Di Rupo, liet Peeters toch verstaan dat die de lopende gesprekken niet bepaald vooruit helpen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners