'Kris Peeters torpedeert maatregelen van eigen CD&V-ministers'

15/03/14 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) noemt het 'verrassend en zelden gezien' dat Vlaams minister-president Kris Peeters maatregelen van de CD&V-ministers in de federale regering torpedeert.

'Kris Peeters torpedeert maatregelen van eigen CD&V-ministers'

John Crombez © Belga

Crombrez heeft het over uitspraken van Peeters over het gebrek aan respect voor ondernemers, waarbij de Vlaamse minister-president ook de SP.A-staatssecretaris citeerde.

In de krant De Tijd komt Peeters terug op de affaire rond de voormalige Bpost-topman Johnny Thijs. Die heeft ondernemers volgens Peeters 'nog meer' het gevoel gegeven dat ze niet worden gerespecteerd.

'Door de beslissingen van de regering-Di Rupo over de bedrijfswagens, de geheime commissielonen, de liquidatiebonus, en daar nog eens de aanpak van staatssecretaris Crombez bovenop, voelen ondernemers zich onheus behandeld. En dat moet veranderen', zegt Peeters.

Crombez: 'Ik probeer mijn werk te doen en ik ben blij dat iemand van een andere partij - in verkiezingstijd dan nog - bevestigt dat ik dat ook doe.' De SP.A-staatssecretaris onderstreept dat hij daarbij op geen enkel moment te klagen heeft gehad over de CD&V-excellenties in de federale regering.

Maar het is volgens hem 'opmerkelijk, verrassend en zelden gezien' dat de minister-president maatregelen torpedeert van de CD&V-ministers van Financiën in de federale regering: Koen Geens en zijn voorganger Steven Vanackere. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners