Kris Peeters schrijft kerstboodschap aan Bart De Wever

19/12/14 om 16:44 - Bijgewerkt om 16:44

In een opvallende kerstboodschap aan het adres van N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft CD&V'er Kris Peeters gereageerd op diens uitspraken op een interne partijbijeenkomst.

Kris Peeters schrijft kerstboodschap aan Bart De Wever

Kris Peeters (CD&V) © BELGA

Een opvallende kerstboodschap op sociaal netwerk Twitter: CD&V-vicepremier Kris Peeters die de voorzitter van coalitiepartner N-VA Bart De Wever oproept om van 2015 een jaar van overleg, samenwerking en "opbouwende dialoog" te maken. De tweet volgt op een reeks cassante uitspraken van De Wever de jongste dagen.

'Er is een probleem'

"Mijn vervroegde kerst- en nieuwjaarsboodschap aan Bart De Wever: 'Laten we van 2015 een jaar van opbouwende dialoog maken. Een jaar van overleg, samenwerking en een niet aflatende vastberadenheid", zo luidt de tweet van Peeters, inclusief winterse achtergrond.

Eerder publiceerden Le Vif/L'Express en Knack.be al forse uitspraken van De Wever. Die had CD&V op een interne N-VA-bijeenkomst "het grootste probleem van de (federale) coalitie" genoemd. "Tegen de pers zouden we zeggen: 'Maar nee, het valt nog mee, u overdrijft ...'. Maar eigenlijk gaat het niet: er is een probleem", klonk het voorts.

'Geen nood aan schoonvaders vanop de zijlijn'

Vorige week doorkruiste De Wever ook al de pogingen van Peeters om de dialoog tussen de sociale partners weer vlot te trekken. De N-VA-voorzitter deed de nationale staking van 15 december af als een "zuiver politieke staking" en noemde de socialistische vakbond FGTB "de gewapende arm van de PS". "Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen", reageerde Peeters eerder al. "Ik heb geen nood aan schoonvaders en -moeders vanop de zijlijn." (Belga/WB)

Onze partners