Kris Peeters: 'Rik Torfs moet snel duidelijkheid scheppen'

26/06/12 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

'Het gaat niet op om af en toe eens een berichtje in de wereld te sturen over iets waar je met je eigen partij niet eens over praat.' Vlaams minister-president Kris Peeters reageert scherp op de uitval van Rik Torfs naar de CD&V.

'Rik Torfs moet snel duidelijkheid scheppen over wat hij wil.' Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters in een reactie op het dreigement van Torfs dat hij de partij verlaat als er na de verkiezingen geen vernieuwingen komen. Tijdens De Ochtend op Radio 1 toonde CD&V-kopstuk Kris Peeters weinig begrip en nog minder geduld voor de situatie van Rik Torfs. 'Het gaat niet op om te zeggen dat je na de verkiezingen eens rustig wil nadenken over je situatie,' zei Peeters. 'Rik Torfs moet dat nu doen. Hij moet snel duidelijkheid scheppen over wat hij wil.'

In een interview met Humo verweet Torfs de CD&V dat ze niet op lange termijn denkt. 'Hervormingen worden altijd maar uitgesteld en als het te laat is, kan niemand nog iets wezenlijks ondernemen. Zo is het in de Kerk ook gegaan. Als er na de gemeenteraadsverkiezingen nog altijd geen interesse is voor vernieuwingen, ben ik weg.'

Na de nieuwssites, radio en televisie, komen nu ook de kranten terug op de kritiek van Rik Torfs. In de Ochtend stelde hij zich al een stuk voorzichtiger op. Dat belet niet dat hij de wind van voren kreeg van Kris Peeters.

'Het gaat niet op om af en toe eens een berichtje de wereld in te sturen over wat je gaat doen als je daar met de partij niet eens over spreekt', zei Peeters. 'Ik heb Rik Torfs gisteren gezien op het partijbureau en hij heeft me hier het eerste woord niet over gezegd. Deze dingen doe je in de schoot van de partij, niet daarbuiten.' (EE)

Lees meer over:

Onze partners