Kris Peeters ontkent geheime akkoorden over volgende staatshervorming

© belga

Er bestaan volgens vicepremier Kris Peeters (CD&V) geen geheime akkoorden over een volgende staatshervorming, zoals zijn N-VA-collega Jan Jambon verklaard zou hebben.

‘Ik heb geen geheime Atomaschriftjes inzake communautaire evoluties of artikelen van de Grondwet’, zei Kris Peeters voor aanvang van het kernkabinet. Volgens hem moet de regering hard werken en moet men zich niet bezig houden met discussies die ‘zonder voorwerp’ zijn. ‘Over een volgende staatshervorming zijn er geen geheime akkoorden’.

Wel zullen de regering en het parlement, zoals de traditie het wil, aan het einde van de legislatuur bepalen welke artikelen voor herziening vatbaar worden verklaard.

Ook MR-ministers Marie-Christine Marghem en Willy Borsus ontkenden akkoorden over het communautaire.

N-VA-vicepremier Jan Jambon heeft, zo meldde nieuwssite Apache, tijdens een lezing voor de Vlaams-nationalistische studentenvereniging KVHV Antwerpen gezegd dat in de kluizen van de meerderheidspartijen Atomaschriftjes liggen met geheime afspraken over grondwetsartikel die voor herziening vatbaar verklaard zullen worden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content