Kris Peeters noemt onderwijsstandpunt N-VA onbegrijpelijk

27/04/14 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

"Deze Vlaamse regering heeft een masterplan voor het onderwijs onderhandeld met twee ministers van N-VA", aldus Kris Peeters.

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft het onderwijsstandpunt van N-VA in 'Het Nieuws' op VTM onbegrijpelijk genoemd. "Als er een beslissing is genomen in een regering moet je ook nadien zeggen: 'Wij waren daarbij en zullen dat uitvoeren met de andere partners'."

Met N-VA komt er geen brede eerste graad en wordt het ASO niet afgeschaft, was te horen op het verkiezingscongres van N-VA in Brugge. "Wij laten onze kinderen nooit in een eenheidsworst draaien", bezwoer kopman Bart De Wever.

Kris Peeters noemde die uitspraak onbegrijpelijk, omdat het masterplan is goedgekeurd door de huidige Vlaamse regering, met naast CD&V en SP.A ook N-VA in de rangen.

Zevende staatshervorming

N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaarde zich op zijn beurt "stomverbaasd" over de bemerking van Peeters. "Alles wat is beslist, is ook uitgevoerd", reageerde hij. "Maar over de structuren moet nog worden beslist. Het is toch normaal dat je dan voor de verkiezingen zegt wat je ermee gaat doen?"

De Wever sprak daarna opnieuw verzoenende taal aan het adres van de christendemocraten. "Er wordt een vals vijandbeeld gecreëerd. Wij moeten de handen in elkaar slaan. We zouden beter denken aan een sterke regeringsvorming, ik vind het heel erg jammer wat ik net heb gehoord."

Peeters vond het wel "belangrijk dat hij (Bart De Wever) zegt niet te gaan onderhandelen voor een zevende staatshervorming. Dat is een belangrijk nieuw feit vanuit N-VA". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners