Kris Peeters: 'Marcourt schaadt belangen Vlaamse export'

20/11/12 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Bij de handelsmissie van prins Filip in Australië wordt een persmap verspreid die Wallonië moet aanprijzen bij mogelijke investeerders. In de map zit een artikel uit The Financial Times waarin Marcourt waarschuwt voor het gevaar van de N-VA voor de economische toekomst van ons land.

Kris Peeters: 'Marcourt schaadt belangen Vlaamse export'

© Belga

Waals minister voor Economie Jean-Claude Marcourt (PS) schaadt de belangen van de Vlaamse export. Dat heeft minister-president Kris Peeters verklaard in de commissie Buitenlands Beleid van het Vlaams parlement.

Bij de handelsmissie van prins Filip in Australië wordt een persmap verspreid die Wallonië moet aanprijzen bij mogelijke investeerders. In de map zit een artikel uit The Financial Times waarin Marcourt, die mee is met de missie, waarschuwt voor het gevaar van de N-VA voor de economische toekomst van ons land.

"Ik maak geen deel uit van de zending, maar wil uitdrukkelijk onderstrepen dat de uitspraken van minister Marcourt in The Financial Times niet wijs zijn. Dit draagt niet bij tot de efficiëntie van onze economische diplomatie", reageerde Kris Peeters in het Vlaams parlement.

Kris Peeters: 'We moeten de stabiliteit van het land onderstrepen'

"Dit schaadt de belangen van de Vlaamse export, die goed is voor 83 procent van de totale Belgische uitvoer", ging hij voort. "We moeten meer dan ooit de stabiliteit van het land en van de regio's onderstrepen als we investeerders willen aantrekken."

Peeters voegde er fijntjes aan toe ook zelf te hebben geïnformeerd naar de mogelijkheid van een bijlage bij de zakenkrant, zoals Wallonië deed. "Maar dat blijkt 92.000 euro te kosten voor de bijlage op papier, plus 57.500 euro voor de elektronische versie, terwijl Marcourt beweert niet te hebben betaald", besloot de minister-president. (Belga/INM)

Onze partners