Kris Peeters kiest voor Vlaanderen: in 2014 lijsttrekker Vlaamse lijst Antwerpen

07/11/13 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:32

Vlaams minister-president Kris Peeters zet bij de verkiezingen volgend jaar volop in op het Vlaamse niveau. Hij wordt lijsttrekker voor de Vlaamse CD&V-lijst. Staatssecretaris Servais Verherstraeten zal de Kamerlijst aanvoeren.

Vlaams minister-president Kris Peeters zet bij de verkiezingen volgend jaar volop in op het Vlaamse niveau. Het provinciaal bestuur van CD&V Antwerpen heeft hem aangeduid als lijsttrekker voor de Vlaamse CD&V-lijst. Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal de Kamerlijst aanvoeren.

Het was uitkijken naar de lijst die Peeters volgend jaar zou trekken, als onbetwist CD&V-boegbeeld en aanvoerder van de politieke populariteitslijstjes. Het provinciaal bestuur heeft hem nu voorgedragen als nummer één op de Vlaamse lijst, al moet die beslissing nog formeel bekrachtigd worden door de algemene vergadering.

Het nieuws komt er in de week dat grote concurrent Bart De Wever (N-VA) het in bedekte termen over een overstap naar het federale niveau lijkt te hebben. "De uitdaging van de partij ligt federaal", zei hij daar nog over. "In de politiek is er soms een verschil tussen wat je wil doen en wat je moet doen."

Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal dan weer de Antwerpse Kamerlijst trekken voor CD&V. Verherstraeten is sinds 2011 bevoegd voor Staatshervorming en de Regie der Gebouwen. Voordien was hij al zestien jaar parlementslid, onder meer als fractieleider in de Kamer. (Belga/SD)

Onze partners