Kris Peeters: 'Ik kan Bart De Wever verslaan'

23/02/13 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:31

'Ja, CD&V kan de kloof met N-VA dichten. En ja, ik kan Bart De Wever verslaan.' Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters in een vooruitblik op de moeder van alle verkiezingen van 2014.

Kris Peeters: 'Ik kan Bart De Wever verslaan'

© Belga

Kris Peeters: 'Ik ga de N-VA niet bashen. Wat wij te bieden hebben, moet volstaan om een pak Vlamingen te overtuigen.'

De N-VA blijft groeien in Vlaanderen. In de peiling van La Libre haalt de partij van Bart De Wever 39 procent. CD&V, de partij van Kris Peeters, moet SP.A nog laten voorgaan en strandt op 14,1 procent, ruim 2 procent lager dan bij de vorige peiling.

Vlaams minister-president Kris Peeters ziet daarin geen probleem. 'Ja, CD&V kan de kloof met N-VA dichten. En ja, ik kan Bart De Wever verslaan,' zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

'Ik onderschat mijn tegenstander niet, maar ik geef me nooit gewonnen en ik kan vreselijk slecht tegen mijn verlies.'

'Ik ga uit van onze eigen kracht, ' zegt Peeters. 'Ik ga de N-VA niet bashen. Wat wij te bieden hebben, moet volstaan om een pak Vlamingen te overtuigen.'

Premier Peeters

Kris Peeters wordt getipt als de kandidaat van de CD&V om Elio Di Rupo op te volgen als premier na de volgende verkiezingen. Zelf wil hij die ambitie niet bevestigen.

'In de campagne zal ik als kopman van CD&V voluit gaan. Waar ikzelf dan terecht kom na de verkiezingen is nu de minste van mijn zorgen.'

'Al die geruchten als zou de federale regering-Peeters al in de steigers staan, slaan nergens op. Als de Vlamingen volgend jaar massaal voor mij stemmen, zal het vraagteken achter mijn nieuwe job snel weg zijn.' (EE)

Onze partners