Kris Peeters: ‘Ik antwoord niet meer op vragen over de verkiezingen’

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) © BELGA
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Vlaams minister-president Kris Peeters antwoordt niet meer op vragen over de verkiezingscampagne. Dat heeft hij gezegd in Villa Politica.

Kris Peeters heeft eerder tot verrassing van velen gezegd dat hij geen kandidaat is om premier te worden van de federale regering. N-VA-voorzitter Bart De Wever deed zelfs een oproep naar Peeters om zich wel kandidaat te stellen.

Nadat Peeters dit uitdrukkelijk niet deed, schoven ook de andere Vlaamse partijen in de regering Di Rupo geen kandidaat-premier naar voren. Dat deed N-VA er toe besluiten dat de regeringspartijen zich nu al klaar maken voor de regering Di Rupo II. Kris Peeters is wel kandidaat om zichzelf op te volgen als minister-president van de Vlaamse regering.

‘De verkiezingscampagne is nog niet bezig’

‘Ik vind het toch wel een beetje eigenaardig,’ zei Peeters, journalisten stellen ons vragen over de verkiezingscampagne en als we daar dan een antwoord op geven, zeggen ze: zie ze zijn bezig met de verkiezingen. Ik heb mij voorgenomen om nu te werken en niet meer op zulke vragen te antwoorden.’

‘De campagne is nog niet bezig. Ik zal zorgen dat mijn partij een goed resultaat boekt als het zover is. Ik ben vastberaden en zeer ambitieus en heb mij voorgenomen om niet meer te antwoorden op vragen die te maken hebben met de verkiezingscampagne.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content