Kris Peeters heeft bedenkingen bij sperperiode voor verkiezingen: ‘Enkel relevant bij solden’

Kris Peeters © BELGA

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft bedenkingen bij de sperperiode voor de verkiezingen. ‘We zijn aan het overdrijven’, klinkt het. Ook Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten hekelt ‘de vele regeltjes.’

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft bedenkingen bij de sperperiode voor de verkiezingen. Tijdens die periode moeten politici zich aan striktere regels houden. “De enige sperperiode die relevant is, is die voor de solden”, zei Peeters tijdens het VRT-programma Villa Politica. Ook Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten vindt dat er door de sperperiode “te veel regeltjes” zijn.

“Ik vind dat een heel eigenaardige periode, waar de media zich aan houdt. Als ik nu uitnodigingen stuur als minister-president, mag mijn naam daar niet meer bij staan. Ook de media gommen dan politici die hun werk doen gewoon weg. Het vernoemen van een minister in de media kan dan niet meer en dat is spijtig. Dat is een beetje overkill. We zijn aan het overdrijven”, zei Peeters.

Het CD&V-boegbeeld vindt dat elke politicus afzonderlijk voor zichzelf moet uitmaken of hij of zij aan spelletjes of amusementsprogramma’s deelneemt.

Pandapak

De discussie over de sperperiode rakelt op na het recente tv-optreden van N-VA-voorzitter Bart De Wever in een pandapak. “Als men de behoefte voelt om in zo’n pak te kruipen, heb ik daar geen problemen mee.” Peeters had het zelf niet gedaan, mocht het hem gevraagd zijn. “Maar ik heb geen commentaar te geven op anderen die het wel doen.”

Ook Open VLD wil de sperperiode weg. “Er zijn te veel regeltjes voor politici. We kunnen enkel werken met foldertjes en affiches, waar mensen zich mateloos aan storen. We kunnen niet op een moderne manier campagne voeren. We mogen niet op tv reclame maken, ook niet op internet.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content