Kris Peeters: 'Er kan snel een Vlaamse regering worden gevormd'

21/07/14 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

Uittredend Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) denkt dat er snel een Vlaamse regering kan worden gevormd. Deze week zou er nog iets uit de bus kunnen komen.

Kris Peeters: 'Er kan snel een Vlaamse regering worden gevormd'

Geert Bourgois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

Uittredend Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) denkt dat er snel een Vlaamse regering kan worden gevormd. Dat zei hij tegen de nieuwszenders van VTM en VRT voor aanvang van de Te Deum voor de nationale feestdag.

De Vlaamse formatiegesprekken tussen N-VA en CD&V zijn al enkele dagen geblokkeerd. Discrete contacten moesten die blokkade opheffen. 'Er is in grote discretie heel hard gewerkt de laatste dagen en er kan vooruitgang geboekt worden op een zeer korte periode, maar de laatste loodjes kunnen soms zeer zwaar wegen', zei Peeters. Op de vraag of er deze week iets uit de bus zal komen, antwoordde Peeters dat hij 'denkt van wel', al wil hij zich niet op een timing vastpinnen.

De onderhandelingen tussen N-VA en CD&V stokten donderdag. CD&V bleef het onder meer moeilijk hebben met het N-VA-standpunt rond provincies en de finaciering van steun aan andersvaliden. Bij N-VA klonk het dat CD&V terugkwam op gemaakte afspraken. Discrete contacten de voorbije dagen moesten de brokken lijmen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners