Kris Peeters: 'CD&V heeft geen kandidaat-premier'

07/11/13 om 21:49 - Bijgewerkt op 08/11/13 om 09:04

CD&V heeft geen kandidaat-premier. Kris Peeters wordt het boegbeeld van de campagne en hij heeft geen ambitie op eerste minister te worden, zo heeft hij zelf gezegd.

Kris Peeters: 'CD&V heeft geen kandidaat-premier'

Kris Peeters (CD&V) © BELGA

'CD&V heeft geen kandidaat-premier die zich nu zal manifesteren. We hebben ook geen kandidaat-minister-president, buiten het feit dat ik dat nu ben.' Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters gezegd in Terzake.

Kris Peeters wordt het enige boegbeeld van de CD&V bij de verkiezingen in mei 2014. Hij ontkent dat die beslissing is ingegeven als tegenzet nu Bart De Wever heeft laten verstaan dat hijzelf het boegbeeld van de N-VA zal worden.

Bart De Wever

'Wij doen dit volledig onafhankelijk van welke partij dan ook en zeker van de discussies die mogelijk bij de N-VA plaatsgrijpen over welke lijst Bart De Wever gaat trekken.'

Toch is Peeters zich ervan bewust dat er in Antwerpen een tweestrijd komt tussen twee grote kopstukken, zelfs als die op verschillende lijsten zouden staan. 'Ik kijk altijd uit naar een goed duel, met Bart De Wever of met gelijk wie.

Bescheidenheid

Het is de eerste keer dat de CD&V in een verkiezingscampagne geen kandidaat-premier naar voor schuift. 'Ik denk dat wij als CD&V de bescheidenheid moeten hebben om daar niet op te antwoorden. We hebben maar één boegbeeld en geen twee.'

'Ik heb geen ambities om premier te worden. Het heeft geen zin om nu al op die vraag te antwoorden. U mag daar niet uit concluderen dat ik op een bepaald moment toch een andere richting zou uitgaan. Dat is een verkeerde interpretatie.' (EE)

Onze partners