Kris Peeters
Kris Peeters
Minister-president van Vlaanderen
Opinie

14/05/14 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

Kris Peeters: 'Bart De Wever neemt loopje met de waarheid'

Vlaams minister-president Kris Peeters reageert op een verwijzing naar zijn woorden door Bart de Wever over de vorming van een federale regering.

Kris Peeters: 'Bart De Wever neemt loopje met de waarheid'

Paul Magnette en Bart De Wever © Belga

Tijdens het voorbije debat tussen Paul Magnette en Bart De Wever stelde de N-VA-voorzitter: "Wat wij willen, is doorwegen op het beleid en daarom zeggen wij: laat ons eerst in Vlaanderen partners zoeken. Ik heb nooit gezegd 'een Vlaamse regering vormen', wel: coalitiepartners kiezen en dan met die coalitiepartners naar het federale gaan. En daarop heeft minister-president Peeters gezegd: ja, als je 't zo ziet, vind ik dat wel een interessant idee."

Bart De Wever neemt hier een loopje met de boodschap die ik wil uitdragen. Wat ik wil, is dat de onderhandelingen voor een Vlaamse én federale regering na de verkiezingen zo snel mogelijk én parallel aan elkaar worden opgestart. Ze moeten leiden tot de uitvoering van de urgente sociaal-economische agenda. In die zin ben ik absoluut geen voorstander om eerst een Vlaamse regering/coalitie te vormen en vervolgens federaal te gaan onderhandelen. Dit zou immers een tijdverlies betekenen, wat we ons vandaag niet kunnen veroorloven.

Onze partners