Kortrijkse deken pleegde zelfmoord

11/03/11 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Het stoffelijk overschot van de verdwenen deken van Kortrijk, Marc Gesquière, werd vrijdag gevonden in de Leie in Wielsbeke.

Kortrijkse deken pleegde zelfmoord

© Belga

Volgens het parket van Kortrijk gaat het om zelfmoord. "Er werden geen sporen gevonden die kunnen wijzen op een gewelddadig overlijden. We gaan ervan uit dat hij overleden is door zelfdoding", zegt parketwoordvoerder Tom Janssens.

"Hij is waarschijnlijk aan de noodbrug over de Leie op het Buda-eiland in het water is gesprongen", zegt de parketwoordvoerder. "Dat moet gebeurd zijn de dag dat hij verdwenen is."

De 60-jarige deken werd het laatst opgemerkt op zondag 20 februari om 16.30 uur, toen hij een bezoek bracht aan zijn hoogbejaarde vader. Rond 18.30 uur kwam hij niet opdagen voor een volgende afspraak. In zijn pastorij werden zijn jas, overjas en gsm aangetroffen die hij na het bezoek aan zijn vader waarschijnlijk liet liggen. Sindsdien was er geen spoor meer van de man.

"Goed dat er uitsluitsel is"

Jozef De Kesel, bisschop van Brugge, zegt dat het goed is dat er uitsluitsel is gekomen en dat "we nu niet meer in onzekerheid leven".

"We zijn natuurlijk heel bedroefd om wat er gebeurd is. We delen in de rouw en het verdriet van zijn oude vader, van heel zijn

familie en van de vele medewerkers die hem in Kortrijk omringden. Nu kunnen we niets anders meer doen dan hem toevertrouwen aan Gods barmhartigheid", aldus nog de bisschop.

Onze partners