Koningin Paola wilde prins Laurent onderbrengen in de kelder

11/09/12 om 06:42 - Bijgewerkt om 06:42

Koningin Paola wilde voor haar zoon prins Laurent een onderkomen laten bouwen in de kelder van het paleis. Pas toen al heel wat geld is uitgegeven, kon men de koningin van haar voornemen afbrengen omdat de kelder onbewoonbaar was.

Koningin Paola heeft in de jaren 90 in een kelder op het domein van Laken een appartement laten bouwen voor prins Laurent. Pas nadat er al 50.000 euro uitgegeven was, werden de verbouwingswerken stilgelegd. "Het was niet bewoonbaar", zegt een paleisbron in het boek "Laurent, Zondaar van Laken" van Mario Danneels.

Verloren zoon

Danneels, de man die eerder het bestaan van het geheime koningskind Delphine Boël al onthulde, vertelt in zijn nieuwe boek dat de koningin midden jaren 90 het initiatief nam om voor Laurent een "pied-à-terre" op het domein van Laken in te richten, "in een poging om haar verloren zoon terug te doen keren naar de stee".

Laurent was toen naar de Villa Clémentine in Tervuren verhuisd, terwijl de rest van de koninklijke familie in Laken woonde. De koningin was er allerminst gelukkig mee dat ze haar jongste zoon nog amper zag.

Ruwbouw

"Het bevoegde personeel kreeg de opdracht het tot een appartementje te vertimmeren." Maar het plan ging niet door. De werken werden gestaakt, nadat de verbouwingen toch zo'n 2 miljoen frank (50.000 euro) hadden gekost. "We zijn enkel tot aan de ruwbouw geraakt en zijn er dan mee gestopt", zegt de bron.

Danneels gaat in het boek ook in op de vrouwen in Laurents leven. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners