Koning winter blijft komende dagen aan zet

03/02/12 om 17:55 - Bijgewerkt om 17:55

De sneeuwellende houdt voorlopig nog even aan. Het KMI voorspelt voor komend weekend nog meer sneeuw. Het blijft bovendien stevig vriezen.

Koning winter blijft komende dagen aan zet

© Reuters

Deze avond kunnen er nog plaatselijk enkele sneeuwbuien vallen, maar daarna wordt het geleidelijk aan droog. Dat zorgt echter voor bijzonder gevaarlijk gladde wegen omdat de verse sneeuw en het smeltwater zullen aanvriezen.

Kans op sneeuw

Zaterdag staat er eerst een felle zon aan een staalblauwe hemel. Tegen het eind van de dag verschijnen er meer wolkenvelden. Er staat dan een zwakke oostenwind, met minima van -3 tot -8 graden.

Zondag is er tijdelijk veel bewolking met mogelijk wat sneeuw over het westen van het land. Minima gaan van -6 tot -15 graden.

Volgende week nog meer bibberen
Koning winter blijft ook begin volgende week nog dominant aan zet. Het blijft koud, meestal zonnig en overwegend droog met overdag lichte vorst. 's Nachts blijft het stevig vriezen, van -8 tot -15 graden.

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk iets minder koud overdag met maxima rond of net onder het vriespunt. 's Nachts blijft het matig vriezen. (TE)

Lees meer over:

Onze partners