Koning raadpleegt, Kamer last plenaire zitting af

22/04/10 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Zolang de vorst zijn raadplegingen houdt, zijn er geen plenaire zittingen in de Kamer.

De Kamer heeft haar plenaire zitting van donderdagnamiddag afgelast. Zolang de koning zijn raadplegingen houdt, komt het federale parlement niet meer samen.

Kamervoorzitter Patrick Dewael werd in de loop van de namiddag op het koninklijk paleis ontboden, waardoor de plenaire zitting in de Kamer werd uitgesteld.

Bij zijn terugkomst stelde Dewael de conferentie van voorzitters (met de fractieleiders) voor om de vergadering af te gelasten.

Zolang de koning, die het ontslag van de regering-Leterme in beraad houdt, zijn raadplegingen houdt, wordt er niet vergaderd, zo stelde de Kamervoorzitter voor.

De meerderheidspartijen, de SP.A en de groenen gingen akkoord met het voorstel, maar Vlaams Belang, N-VA en Lijst Dedecker niet.

Er werd tevens beslist om maandagmiddag een nieuwe conferentie van de voorzitters te houden om een stand van zaken op te maken.

Raadplegingen

Naast Dewael ontving de koning donderdagnamiddag ook Senaatsvoorzitter Armand De Decker. De plenaire Senaatszitting werd geschrapt.

De vorst had ook een gesprek met Jean-Luc Dehaene. De koning ontving ook MR-voorzitter Didier Reynders op het kasteel in Laken en Open VLD-voorzitter Alexander De Croo.

Onze partners