Koning Filip ontkent dat hij op vraag van regering vroeger terugkeert uit vakantie

Het koninklijke echtpaar en hun kinderen © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Het koninklijk paleis ontkent dat koning Filip en zijn gezin op vraag van de federale regering een dag vroeger dan voorzien terugkeren uit vakantie in India. ‘De terugvlucht was altijd gepland op 30 december’, luidt het.

Koning Filip is momenteel met zijn gezin op vakantie in India. Enkele kranten schrijven dat de regering-Michel de vorst heeft opgedragen om die vakantie in te korten en een dag eerder dan voorzien – op 30 in plaats van op 31 december – terug te keren naar Brussel.

Maar die berichten kloppen niet, reageert het paleis. ‘De regering heeft nooit aan de koning gevraagd om vroeger terug te keren dan voorzien. De terugvlucht uit India was altijd gepland op 30 december,’ zegt zijn woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw aan Belga. ‘De koning weet goed dat hij vaak teksten moet ondertekenen in de eindejaarsperiode en hij had daar rekening mee gehouden.’

Sociaal overleg

De koning moet nog zijn handtekening zetten onder een aantal koninklijke besluiten over het sociaal overleg. De regering wil immers de op de laatste ministerraad van dit jaar goedgekeurde regelingen over het loopbaaneinde op 1 januari laten ingaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content