Koning en premier naar Vaticaan voor zaligverklaring Johannes Paulus II

18/04/11 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:45

Koning Albert en koningin Paola gaan op 1 mei in het Vaticaan de zaligverklaring van Johannes Paulus II bijwonen. Premier Yves Leterme zal het vorstenpaar daarbij vergezellen.

De krant De Morgen wijst erop dat het vertrek er komt net nu er opnieuw volop controverse heerst over de zaak Vangheluwe en iedereen een krachtig signaal verwacht van het Vaticaan.

Damiaan

Bij de heiligverklaring van pater Damiaan in 2009 zakten een pak politici, voornamelijk van CD&V en cdH, af naar Rome. Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere zal over twee weken niet naar Rome reizen. Hij moet die dag naar de Mensenrechtenraad van de VN in Genève.

William en Kate

Door het bezoek aan Rome mist het vorstenpaar volgens beide kranten het huwelijk van de Britse prins William met Kate Middleton. Kroonprins Filip en prinses Mathilde zullen op 29 april het Belgische vorstenhuis vertegenwoordigen.

Over twee weken verklaart paus Benedictus XVI zijn voorganger Johannes Paulus II zalig. Hij stierf in 2005 en wordt nu in recordtempo, zes jaar later, zalig verklaard. (Belga)

Onze partners