Koning deelde 129.000 euro uit aan noodlijdende Belgen

06/01/14 om 18:22 - Bijgewerkt om 18:22

Het voorbije jaar trok de koning een bedrag van 129.000 euro uit om ongeveer 650 Belgen te helpen die hem via correspondentie in een "smeekbrief" hun nood hadden geklaagd. Dat komt neer op ongeveer 200 euro per geholpen burger.

Koning deelde 129.000 euro uit aan noodlijdende Belgen

Koning Filip © Belga

"De Dienst Verzoeken beslist tot een tegemoetkoming van de koning op basis van een verslag van een sociale dienst die het dossier van de hulpzoekende beheert. Dat kan een OCMW zijn, een ziekenfonds of een afdeling van Kind en Gezin", aldus het Paleis.

Naast het uitkeren van een eenmalige som kan de hulp door de Dienst Verzoeken van het Paleis ook bestaan uit het doorverwijzen van de hulpvragende naar de juiste instanties die hem/haar moeten bijstaan. "Ook in dat geval volgt de Dienst Verzoeken de dossiers op. Er wordt aan de hulpverlenende instanties gevraagd om het Paleis op de hoogte te houden van de afwikkeling van het dossier, zodat we alles kunnen verifiëren," zegt een woordvoerster van het Paleis.

Het bedrag en het aantal geholpen Belgen bleven de voorbije twee jaar gelijk, wat erop wijst dat er op dat vlak continuïteit is in het koningsschap van koning Albert en koning Filip, besluit het Paleis. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners