'Koning Albert liet wel DNA-test doen voor Laurent'

20/06/13 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:24

Koning Albert liet eerder al een DNA-test doen om te bewijzen dat hij de vader is van prins Laurent, zo zegt RTBF-journalist Frédérique Deborsu.

'Koning Albert liet wel DNA-test doen voor Laurent'

© Belga/AFP

Delphine Boël sleepte deze week koning Albert, kroonprins Filip en prinses Astrid voor de rechtbank om via een DNA-test te bewijzen dat de koning haar vader is. De kans dat Boël gelijk haalt, is bijzonder klein.

Lees ook:Koning Albert heeft Delphine letterlijk aan de telefoon afgewezen nadat zij tot haar zestiende bij hem woonde

Koning Albert heeft intussen wel - jaren geleden - een DNA-test ondergaan om te laten vaststellen dat hij de vader is van prins Laurent. Dat zegt RTBF-journalist Frédéric Deborsu. Hij haalt het voorval aan in zijn omstreden boek 'Koningskwesties'.

'Meer kan ik daar niet over zeggen,' zegt Deborsu tegen Het Belang van Limburg. 'Alles wat ik weet, staat in mijn boek. Mijn werkgever verbiedt me er nog meer over te zeggen.' Ook aan onze collega's van Le Vif zegt Deborsu dat hij niets wil toevoegen aan wat hij geschreven heeft.

'Mogelijk wilde Laurent enkel zijn vader in verlegenheid brengen'

Prins Laurent worstelde jarenlang met vragen over zijn afkomst. Hij liet zich daar soms ook over uit tegen derden. 'Dat is belachelijk,' zegt Mario Danneels in de Limburgse krant. Danneels is de journalist die in 1999 het verhaal van Delphine Boël bekendmaakte. 'De gelijkenissen tussen Laurent en Albert zijn frappant. Laurent maakte zich ook altijd vrolijk over de twijfels omtrent zijn afkomst als Aldo Vastapane in de buurt was, de man die weleens zijn echte vader werd genoemd. Mogelijk wilde Laurent enkel zijn vader in verlegenheid brengen.'

De DNA-test zou overigens aangetoond hebben dat Albert wel degelijk de vader van Laurent is. (EE)

Onze partners