Koning Albert is aan het uitbollen

21/01/12 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Koning Albert komt nauwelijks nog buiten. In vergelijking met andere Europese koningen en koninginnen ziet hij zijn volk nog nauwelijks. De koning is aan het uitbollen.

Koning Albert is aan het uitbollen

© Belga

Koning Albert trekt nog nauwelijks het land in om zijn onderdanen te ontmoeten. Ook zijn buitenlandse verplichtingen bouwt hij af. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Royalty watcher Wim Dehandschutter bestudeerde de agenda van de Belgische vorst en stelde vast dat de koning zijn werk afbouwt. Andere Europese vorsten komen drie tot vier keer meer onder het volk.

Snipperdagen in Nice

Volgens Het Nieuwsblad neemt de koning graag snipperdagen in Nice. Zijn officiële buitenlandse missies bleven vorig jaar zeer beperkt, zijn officiële bezoeken in eigen land evenzeer. De vorst werkte slechts 20 dagen buiten de paleismuren. Zijn ouderdom en zijn zwakke gezondheid zouden daarvan de oorzaak zijn.

Geheime afspraken

Binnen het paleis komen er nog eens 98 werkdagen bij: recepties, audiënties, ontmoetingen. Daarnaast doet de koning veel onzichtbaar werk. Hij heeft regelmatig geheime afspraken.

Troonsafstand

Koning Albert is 77. Een troonsafstand ten voordele van kroonprins Filip is voorlopig niet aan de orde. Tijdens zijn laatste handelsmissie in China sprak de prins speculaties hierover nog met klem tegen. (EE)

Lees meer over:

Onze partners