Komende zondag autoloze zondag

- Bijgewerkt op

Op 16 september zijn de centra van onder meer Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent en Mechelen autovrij.

Komende zondag autoloze zondag

© Belga

Dan organiseren verschillende Vlaamse steden en gemeenten en Brussel een Autoloze Zondag. Op die dag maken de auto's plaats voor alternatieve vervoersmiddelen en worden er allerhande activiteiten georganiseerd. Autoloze Zondag kadert in de Week van Vervoering in Brussel en in de Week van de Mobiliteit in Vlaanderen, die plaatsvinden van 16 tot en met 22 september.

23 steden

In totaal doen 23 steden en gemeenten mee. De Autoloze Zondag geldt voor iedereen, behalve voor het openbaar vervoer, taxi's, bussen en hulp-, orde- en openbare diensten.

"Tijdens de Autoloze Zondag ervaren bezoekers, bewoners en gemeentebestuur hoe autovrije straten bijdragen tot een verhoging van de kwaliteit van de openbare ruimte en de verbetering van de verkeersleefbaarheid", luidt het op de website van de organisatie.

De steden en gemeenten organiseren zondag verschillende activiteiten. Zo kunnen de mensen in Brussel bijvoorbeeld elektrische fietsen testen, krijgen treinreizigers in Antwerpen gezelschap van een theatergroep en wordt er in Gent een fietstocht georganiseerd langs de groene zones van de stad. Bovendien kunnen de mensen zich goedkoper verplaatsen met het openbaar vervoer. (Belga/TE)

Het overzicht van de steden en gemeenten die hun centra autovrij maken en de activiteiten die worden georganiseerd, zijn terug te vinden op www.weekvandemobiliteit.be.  

Lees meer over:

Mediaclub aanbiedingen

Onze partners

BOBEX

Offerte vergelijk

Op zoek naar een telefooncentrale? Ontvang 4 offertes binnen 48u en vergelijk!

Generali

Brandverzekering

Een maximale bescherming voor u, uw gezin, uw spullen en uw woning.

Parship

Dating met Parship

Vind de partner die echt bij je past.

CIAO

Goedkoper kopen met Ciao

Vind, vergelijk en koop tegen de beste prijs.

Generali

Autoverzekering

Nieuwe wagen? Kies de volledige bescherming voor u en uw wagen bij Generali!