Komend weekend drukste verkeersweekend van de zomer

© EPA

Volgend weekend wordt het drukste van de zomervakantie. Zowel op de wegen naar het zuiden, als de wegen terug naar België zal het aanschuiven zijn.

In eigen land wordt de verkeersdrukte in beide richtingen voelbaar, omdat het bouwverlof erop zit, zo melden automobilistenorganisaties VAB en Touring.

Naar het zuiden zal het donderdag al druk zijn, maar worden er nog geen files verwacht. Wie op vrijdag vertrekt, zal vooral in Duitsland en Zwitserland met verkeersproblemen af te rekenen krijgen. Die verkeersproblemen zullen vanaf de middag beginnen, en duren tot de avond.

In Frankrijk en Oostenrijk zal het minder druk zijn. Wie vrijdag terugkeert, zal dat zonder al te veel problemen kunnen.

Zaterdag rode dag

Zaterdag is overal een rode dag. Het is af te raden dan naar het zuiden te vertrekken. In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het druk, en rond 5 uur ’s ochtends zullen de eerste files opduiken.

Zelfs alternatieve wegen dreigen dicht te slibben. Zaterdag zal volgens VAB een rode dag zijn in België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, en een zwarte dag in Zwitserland.

Op zondag zal het richting het zuiden opnieuw druk zijn, maar zonder files. Wie zondag terugkeert, kan kleinere files verwachten in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Elders in Europa zal er druk maar vlot verkeer zijn. Voor maandag verwacht Touring opnieuw druk maar vlot verkeer

Vertrekken kan het best op donderdag, zondag of maandag. De terugkeer wordt best op vrijdag of maandag gepland of, in mindere mate, zondag. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content