Koen Vandenhoudt - N-VA Alken

14/05/12 om 20:49 - Bijgewerkt om 20:49

Bron: Sportmagazine

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Politiek gaat over mensen. Te vaak wordt dit de dag van vandaag vergeten. De inwoners van een gemeente of stad dienen zo veel als mogelijk betrokken te worden bij het gemeentelijk beleid. Dat beleid moet op een duidelijke en transparante manier gevoerd worden.

Politici worden op 14 oktober immers verkozen om 6 jaar lang vertegenwoordiger te zijn van hun inwoners, dan is het maar normaal dat zij regelmatig in contact treden met hun 'achterban'. Zeker in een gemeente is het dus van groot belang dat het beleid dicht bij de inwoners gevoerd wordt.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

De politici die gedurende 6 jaren met volle overgave hun volk willen vertegenwoordigen, zullen op 14 oktober de winnaars zijn. De politici die echter niet begrijpen wat de Alkenaren vragen, zullen de verliezers zijn.

Wat is van belang in uw gemeente?

Politieke spelletjes behoren niet tot een goed beleid, voor geen enkele inwoner. Al meer dan 6 jaren wordt er meer op de man gespeeld dan op de bal, in plaats van écht aan politiek te doen.

De Alkenaren kunnen op 14 oktober kiezen voor een verandering waarbij politiek draait om mensen. N-VA zal garant staan voor deze verandering waarbij alle Alkenaren op een respectvolle, positieve en succesvolle manier politiek ervaren. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners