Koekelberg vecht opnieuw schorsing aan

© Belga

Voormalige politiechef Fernand Koekelberg heeft maandag opnieuw beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de nieuwe schorsing die commissaris-generaal ad interim Paul Van Thielen hem opgelegd heeft.

Volgens Joëlle Sautois, de advocaat van Koekelberg, verhindert de beslissing van Van Thielen haar cliënt zich opnieuw kandidaat te stellen voor het mandaat van commissaris-generaal. Die kandidaturen moeten ten laatste op woensdag 3 augustus ingediend worden.

Fernand Koekelberg liet zaterdag via zijn advocaat weten dat hij maandag weer aan het werk zou gaan en zich ook opnieuw kandidaat zou stellen als commissaris-generaal van de federale politie. Deze ontboezeming kwam er nadat de Raad van State vrijdag de beslissing had geschorst van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom om Koekelberg, die in verdenking was gesteld voor verkrachting, op non-actief te zetten. Volgens de Raad van State werd daarbij namelijk niet de juiste procedure gevolgd.

Opnieuw geschorst

Nu wordt Koekelberg dus alweer geschorst, op basis van dezelfde argumenten. De nieuwe schorsing houdt wel rekening met het arrest van de Raad van State. “Het gaat opnieuw om een voorlopige ordemaatregel die zich niet uitspreekt over de inhoud van de beschuldigingen, maar die enkel als doel heeft de goede werking van de federale politie te waarborgen”, luidt het in de mededeling van de federale politie. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content