"Koekelberg krijgt nieuwe functie"

09/03/11 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

De ontslagnemende commissaris-generaal van de politie Fernand Koekelberg zou een nieuwe topfunctie krijgen.

"Koekelberg krijgt nieuwe functie"

© Belga

De ontslagnemende commissaris-generaal van de politie Fernand Koekelberg zou een nieuwe topfunctie krijgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws (HLN). De 56-jarige Koekelberg wordt verbindingsofficier tussen de gewesten en de federale politie, een functie die tot nu toe onbestaande was.

Bij een eventuele staatshervorming zal de politie meer aandacht moeten hebben voor de gewesten, en daarbij is de rol van de toekomstige verbindingsofficier zeker niet onbelangrijk. Volgens de bron van de krant is het een job die van belang is voor het land.

Geen eensgezindheid

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) wilde woensdag echter niet bevestigen dat Koekelberg nu verbindingsofficier wordt, zoals HLN schrijft. "Het is normaal dat voor hem een belangrijke job gezocht wordt, want hij kan nog erg veel betekenen voor de politie", aldus Turtelboom.

N-VA kamerlid Ben Wuyts vindt het geen goed idee om de ex-politiebaas meteen een nieuwe topfunctie te geven bij de politie. Gezien Koekelberg de voorbij weken heel wat kritiek te verduren kreeg over zijn dure dienstreizen, wil de NV-A'er de beslissing nog wat uitstellen. De algemene insepectie en het Comite P. voeren momenteel een onderzoek naar de algemene uitgaven van de het commissariaat-generaal.

Ex-secretaresse Nog volgens HLN zou de secretaresse van Koekelberg, Sylvie Ricour, afstand moeten nemen van haar functie en moet ze eveneens weg bij de federale politie. Zowel de lokale politie van Brussel, Luik als Bergen, heeft voor haar een job gezocht, maar helaas zonder succes. De tweede secretaresse Anja Savonet, die nooit in opspraak kwam voor dure uitgaven met overheidsgeld, mag wellicht blijven.

Vervanging

De functie van politiebaas zal de komende maanden bekleed worden door hoofdcommissaris Paul Van Thielen, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie die Koekelberg gewoonlijk vervangt bij zijn afwezigheid. Vanthielen krijgt volgens minister van justitie De Clerck (CD&V) alle steun om de federale politie voorlopig te leiden.

Onze partners