Knokke wil Britse toeristen lokken met helikopterverbinding

21/01/14 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Knokke-Heist hoopt in de nabije toekomst een helikopterdienst op te zetten tussen de Britse hoofdstad Londen en de mondaine Belgische badstad.

Knokke wil Britse toeristen lokken met helikopterverbinding

© Belga

Dat vertelt Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme en Europese Zaken. Een helikopterverbinding kan een alternatief zijn nu Knokke-Heist moet afstappen van het idee om de Thalys naar hun stad te halen.

In de zomer van 2013 was Knokke vragende partij om de Thalys naar de badstad te halen. Het idee kwam er nadat vicepremier Johan Vande Lanotte voorstelde om de verlieslatende trein die vanuit Oostende vertrekt af te schaffen. Maar Knokke-Heist kreeg na de heisa te horen dat de Thalys Oostende niet zal verlaten. "We blijven enthousiast mocht er zich toch nog een kans voordoen", aldus Wittesaele.

Veel te bieden

Om toch die buitenlandse toeristen naar de badstad te lokken, willen Knokke-Heist en schepen Wittesaele in de nabije toekomst werk maken van een helikopterverbinding met Londen. "Veel van onze tweede-verblijvers hebben daar contacten, en voor een internationale stad als London waar toch meer dan 8 miljoen mensen wonen zijn wij de dichtste kwalitatief hoogstaande badplaats", klinkt het.

Volgens Wittesaele heeft Knokke-Heist aan de Britten veel te bieden met een exclusief winkelaanbod, gastronomie, kunstgalerijen en golfbanen. Daarnaast heeft de badstad met onder meer de Zoute Grand Prix en Cirque du Soleil het afgelopen jaar enkele topevenementen met internationale uitstraling georganiseerd. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners