Klopjacht op paardenbeul in Limburg

11/08/13 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:54

De parketten van Hasselt en Tongeren werken samen in de zoektocht naar de paardenbeul. Ze hebben richtlijnen uitgeschreven voor een gezamenlijke aanpak van de politiediensten in verschillende Limburgse politiezones.

Klopjacht op paardenbeul in Limburg

De paardenbeul heeft in Limburg een ware angstpsychose veroorzaakt bij paardenliefhebbers en eigenaars van paarden. Een aantal eigenaars slaapt zelfs in de paardenstallen om hun dieren te bewaken.

De paardenbeul heeft deze zomer minstens in minstens tien gevallen paarden en veulens ernstig verminkt. De paarden werden daarbij veelal toegetakeld met een mes.

Verdachten

Bij de politie komen tal van tips binnen van verdachte figuren die zich ophouden in de buurt van paarden. Geen enkele van deze tips leidde tot nu toe tot de identificatie van de dader.

Hier en daar dreigt de klopjacht en heksenjacht te worden. Op Facebook werd een Gentse ruiter vals beschuldigd dat hij de paardenbeul zou zijn. Er duiken getuigen op die beweren dat ze de paardenbeul hebben gezien en zelfs achtervolgd hebben.

Achtervolging

TV Limburg bracht vanuit het Jessa ziekenhuis in Hasselt het verhaal van een man die beweert dat hij de paardenbeul achternazat. Tijdens de achtervolging kwam hij daarbij zwaar ten val en verbrijzelde hij zijn voet.

Het verhaal werd mee in gang gezet door de Limburgse Nathalie Gijbels die op haar Facebookpagina vroeg om een foto van een mishandeld veulen te delen. De foto is al meer dan 50.000 keer gedeeld. Intussen verenigden zich ook al tienduizenden mensen op actiepagina's op Facebook die oproepen om de paardenbeul te stoppen. (EE)

Lees meer over:

Onze partners