'Klokkenluidsters Van Den Driessche vingen bot bij De Wever'

21/04/12 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:29

De klokkenluidsters in de zaak-Pol Van Den Driessche vroegen vorige maand een gesprek aan met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Ze werden doorverwezen naar de Brugse N-VA-afdeling, waarop ze afhaakten. Ook de directie van Het Nieuwsblad was op de hoogte.

'Klokkenluidsters Van Den Driessche vingen bot bij De Wever'

© Belga

Dat schrijft De Morgen.

Juridische klacht

Marie-Anne Wilssens, voormalig journaliste bij Het Nieuwsblad, gaat een juridische klacht indienen tegen de voormalige CD&V-senator. Ze nam daarvoor contact op met het kantoor van advocaat Jef Vermassen.

Wilssens getuigde publiekelijk samen met journaliste Tine Hens tegen Van Den Driessche.

Brieven

Ondertussen blijkt dat de directie van de VUM, de uitgever van Het Nieuwsblad en De Standaard, zeker op de hoogte was van de problemen met Van Den Driessche, maar daar ogenschijnlijk niets mee deed. Verscheidene vrouwelijke journalisten hebben in de jaren 90 bij de directie geklaagd over seksuele intimidatie door de huidige N-VA'er.

"Het is een feit dat er toen brieven naar de directie zijn gestuurd", zegt Anita De Saedeleer, die eind jaren 90 de adjunct-hoofdredactrice van Van Den Driessche bij Het Nieuwsblad was. De toenmalige directie van de VUM, ondertussen omgedoopt in Corelio, gaf echter nooit gehoor aan de klachten.

Guido Verdeyen, die toen gedelegeerd bestuurder van de VUM was, was voor De Morgen niet bereikbaar voor commentaar. De huidige directie distantieert zich: "De feiten zijn ondertussen meer dan 15 jaar oud.".

N-VA

Wilssens en Hens vroegen in de weken voor hun mediaoptreden via een tussenpersoon een gesprek met N-VA-voorzitter Bart De Wever om de zaak aan te klagen. Ze werden doorverwezen naar de Brugse N-VA-afdeling, waarop ze afhaakten. (Belga/KVDA).

Onze partners