Klacht wegens beroepsgeheim in belastingzaak Karel De Gucht

14/12/12 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

De FOD Financiën wil nu duidelijkheid of de perslekken van de afgelopen dagen van bij de fiscus zelf komen en of personen hun beroepsgeheim hebben geschonden.

Klacht wegens beroepsgeheim in belastingzaak Karel De Gucht

© Belga

In de belastingzaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs dient de Federale Overheidsdienst Financiën een klacht in bij het Gentse parket wegens schending van het beroepsgeheim.

Lekken naar de pers

De fiscus weigerde het voorstel van De Gucht om de belastingzaak tegen hem te schikken. Volgens Victor Dauginet, de advocaat van het echtpaar De Gucht, deed de fiscus zelf het voorstel om tot een schikking te komen. "Ik kijk met ongeloof en verontwaardiging naar de selectieve en gekleurde manier waarop de fiscale administratie blijkbaar lekken organiseert naar de pers toe", verklaarde De Gucht.

De FOD Financiën wil nu zelf duidelijkheid of de lekken van bij de fiscus zelf komen. "Het onderzoek zal moeten uitwijzen of personen hun beroepsgeheim geschonden hebben", zegt Florence Angelici van de FOD Financiën. "Dat we klacht indienen, betekent zeker niet dat het lek vanuit Financiën komt. Onze medewerkers mogen absoluut niets zeggen over fiscale dossiers en over het dossier De Gucht kan ik dan ook geen commentaar geven."

1,2 miljoen euro

De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) is van oordeel dat het echtpaar naliet om 1,2 miljoen euro aan inkomsten aan te geven, een winst die gemaakt werd bij de verkoop van aandelen in 2005. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners