Klacht tegen aidsuitspraak Léonard

15/10/10 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

De Oostkampse advocaat Jean-Marie de Meester heeft bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding opnieuw klacht ingediend tegen aartsbisschop André-Joseph Léonard.

Klacht tegen aidsuitspraak Léonard

© Belga

De Oostkampse advocaat Jean-Marie de Meester heeft bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) opnieuw klacht ingediend tegen aartsbisschop André-Joseph Léonard. Dat meldt Belga.

Ditmaal verwijst de klacht naar de uitspraken van Léonard over aids, in een nieuw boek over hem. In dat boek noemt Léonard aids "een soort immanente gerechtigheid".

Een eerdere klacht van De Meester naar aanleiding van de vergelijking van homoseksualiteit en anorexia werd zonder gevolg geklasseerd. "Léonard viseert ons", besluit hij.

"De vrije meningsuiting is een belangrijke waarde in onze maatschappij maar anderzijds dienst vastgesteld dat de uitspraken bij herhaling worden gedaan", zegt De Meester.

Het begrip 'aanzetten tot haat' moet volgens de advocaat ook ruim worden geïnterpreteerd. "De herhaalde uitspraken van Léonard ten aan zien van holebi's kunnen mensen aanzetten zich af te zetten tegen zijn eigen seksualiteit."

De Meester verwijst daarbij naar het hoger aantal zelfdodingen bij holebi-jongeren ten aanzien van heterojongeren.

Onze partners