Klacht Danneels wegens schending geheim onderzoek

08/07/10 om 20:39 - Bijgewerkt om 20:38

De kardinaal doet dat na de voorbarige berichten over een naaktfoto die op zijn computer zou zijn gevonden.

Kardinaal Godfried Danneels gaat een klacht met burgerlijke partijstelling indienen wegens schending van het geheim van het onderzoek.

Dat heeft zijn woordvoerder Hans Geybels donderdagavond gemeld. Dat verschillende media voorbarig hebben bericht over een naaktfoto van een meisje die was gevonden was op de computer van Danneels kan voor de kardinaal niet door de beugel.

Een schending van het onderzoeksgeheim lag aan de basis van een ongebreidelde verspreiding van deze 'informatie', aldus Geybels.

'Het nieuws van de foto die werd aangetroffen in de computer van de kardinaal werd niet enkel verspreid en becommentarieerd door de nationale, maar ook door de internationale pers', aldus de woordvoerder in een mededeling.

Volgens hem heeft dat 'onherstelbare schade' toegebracht aan de reputatie van Danneels. De bevestiging van het parket dat de bewuste foto geen naaktfoto, maar een kunstfoto van cobra.be was, zal de schade volgens Geybels niet ongedaan kunnen maken.

"We roepen dan ook met de grootste aandrang op tot een ernstig onderzoek over deze schending van het geheim van het onderzoek', aldus Geybels. 'We leggen hierover alleszins klacht met burgerlijke partijstelling neer'.

Onze partners