Kinderlokker Blankenberge aangehouden

09/07/10 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

De man die maandag in Blankenberge twee meisjes probeerde mee te lokken, is aangehouden.

Kinderlokker Blankenberge aangehouden

© Belga

De man die maandagavond in Blankenberge twee achtjarige meisjes probeerde te ontvoeren, is gevat. Dat bevestigt de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke. Vrijdagnamiddag werd hij aangehouden.

Twee concrete tips leidden donderdagmorgen al naar de vermoedelijke dader uit Zeebrugge, maar de man was toen niet thuis. Het was een alerte medewerkster van de NMBS die de man donderdag opmerkte op de trein van Antwerpen naar Oostende.

De man voldeed aan alle persoonsbeschrijvingen. De spoorwegpolitie kon de man donderdagavond om 18 uur oppakken in het station van Brugge. Hij werd ter beschikking gesteld van de recherche van de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke.

"Toevallige ontmoeting"

De 38-jarige man ontkent alle beschuldigingen. Hij verklaarde aan de onderzoekers dat hij de meisjes toevallig ontmoette in de lift van het appartementsgebouw en dat de meisjes hem gevolgd zijn. Daarna sloeg hij naar eigen zeggen in paniek.

De man is geen onbekende voor het gerecht. In 2004 en 1996 werd hij al eens veroordeeld door de rechtbank van Ieper voor de
verkrachting van kinderen jonger dan 14 jaar. De gerechtspsychiater die hem toen onderzocht, zegt dat hij psychopatische trekjes heeft.

Vrijdagnamiddag verscheen de man voor de onderzoeksrechter in Brugge, die besliste hem aan te houden op verdenking van ontvoering van de meisjes en niet op verdenking van poging tot ontvoering. Hij werd naar de gevangenis van Brugge overgebracht.
Tips

Sinds woensdagavond kreeg de politie tientallen tips binnen na de verspreiding van de robotfoto van de man.

De feiten speelden zich maandagavond af, toen de man twee 8-jarige meisjes die aan het spelen waren op het voetpad in de Franchommelaan probeerde mee te lokken.

In de kelder van een appartementsgebouw op de zeedijk duwde hij hen in een lift. Eén van de meisjes kon echter ontsnappen en verwittigde haar ouders.

Het tweede meisje, dat wel werd meegenomen, kon ook ontsnappen nadat de lift blokkeerde en een bewoonster van het appartemenstgebouw vroeg wat er aan de hand was wegens het geroep van het meisje.

Lees meer over:

Onze partners