Kevin Schouderden volgt Hilde Claes op in schepencollege Hasselt

© Belga

Kevin Schouterden (34) zal in het schepencollege van Hasselt de plaats innemen van Hilde Claes. Over zijn bevoegdheden valt later een beslissing.

Dat heeft het partijbestuur van SP.A maandagavond laat beslist.

Ter vervanging van ex-burgemeester Hilde Claes, die vorige week opstapte, mocht SP.A een zesde schepen aanduiden. Daarvoor kwamen een viertal kandidaten in aanmerking, onder wie voormalig schepen Michel Liefsoens. De keuze viel uiteindelijk op Kevin Schouterden. Hij is 34 en afkomstig van de Hasseltse deelgemeente Kuringen. Schouterden was in het verleden al lokaal voorzitter en is momenteel fractieleider van de socialisten in de Hasseltse gemeenteraad.

Welke bevoegdheden hij zal krijgen, moet later nog beslist worden. De socialisten zullen ook de nieuwe OCMW-voorzitter mogen aanduiden, een bevoegdheid die tot nu toebehoort aan toekomstig burgemeester Nadja Vananroye van CD&V. Haar andere mandaten, zoals het voorzitterschap van het Jessa Ziekenhuis en de schepenbevoegdheden van welzijn, gezin en senioren blijven evenwel in de CD&V-rangen, zo werd maandagavond bekendgemaakt na de fractievergadering.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content