Kettingbotsing Zonnebeke: A19 weer vrij in beide richtingen

03/12/13 om 22:58 - Bijgewerkt op 04/12/13 om 06:04

Op de A19, waar een kettingbotsing dinsdag een enorme ravage aanrichtte, is de rijweg ter hoogte van Zonnebeke weer open in beide richtingen. Er werd de hele nacht doorgwerkt om voertuigen weg te takelen.

Kettingbotsing Zonnebeke: A19 weer vrij in beide richtingen

In Zonnebeke was het heel de nacht doorwerken om de brokstukken van de kettingsbotsing op te ruimen. © BELGA

Dat meldt de Wegpolitie West-Vlaanderen via de website wegeninfo.be . Na de drievoudige kettingbotsing dinsdagochtend ter hoogte van Wervik en Zonnebeke, werd de A19 zowel richting Ieper als Kortrijk afgesloten. In totaal raakten meer dan 130 voertuigen betrokken, die allemaal weggetakeld moesten worden. De takelwerken gingen de hele nacht door. Om dat mogelijk te maken, had de brandweer verlichting geplaatst. Bij de kettingbotsing vielen één dode en tientallen gewonden.

Verzekeringen

De betrokkenen met schade aan hun auto worden aangeraden contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij. Alle mensen die betrokken waren in het ongeval zullen gecontacteerd worden door de politie om verhoord te worden. Vanaf woensdag kunnen zij ook terecht bij de federale wegpolitie van Kortrijk voor informatie over het al dan niet vrijgeven van hun voertuig. (Belga/TV)

Onze partners