Kerncentrale Doel zoekt 100 nieuwe medewerkers

15/04/16 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:24

Door natuurlijke afvloeiingen en de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2 is het bedrijf op zoek naar zo'n 100 nieuwe medewerkers.

Kerncentrale Doel zoekt 100 nieuwe medewerkers

Kerncentrale Doel © BELGA

Engie Electrabel, de eigenaar van de kerncentrale van Doel, organiseert op 30 april ter plaatse een jobdag. Daarover bericht Gazet van Antwerpen en het bedrijf bevestigt het nieuws.

Momenteel telt de kerncentrale in Doel zo'n 950 eigen werknemers en zijn dagelijks zowat 1.000 personen in onderaanneming aanwezig op het terrein. Het voorbije jaar werden al 150 aanwervingen gedaan, zowel voor de levensduurverlenging van Doel 1 en 2, als voor andere projecten. Nu komen daar zo'n 100 voltijdse vacatures bij.

Screening

"Het gaat vooral om technische functies - professionele bachelors TSO - bijvoorbeeld operatoren of werkvoorbereiders", zegt woordvoerder Els De Clercq. Ze benadrukt dat ook vijftigplussers zeer welkom zijn, evenals alle leeftijden en alle nationaliteiten.

De potentiële nieuwkomers kunnen zich wel verwachten aan een strenge screening door de Nationale Veiligheidsoverheid, zeker na de sabotage in Doel 4 in 2014. "We hopen de mensen tegen het einde van dit jaar aan te werven, wat wellicht vrij ambitieus is. Het zijn geen evidente profielen, waar ook in de Antwerpse haven veel vraag naar is", aldus de woordvoerder nog. (Belga/TE)

Onze partners