Kerk gaat op zoek naar sponsors

20/10/12 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Het bisdom Antwerpen zoekt sponsors om de financiële druk op zijn werking te verlichten. Dat blijkt uit een actieplan voor de komende vijf jaar.

Kerk gaat op zoek naar sponsors

© Belga

Het bisdom Antwerpen zoekt sponsors om de opleiding van medewerkers te financieren. Die opleiding moet geprofessionaliseerd worden en dat kost geld. Het bisdom wil ook snoeien in het aantal parochies tot 60 van de huidige 300, zo schrijft De Standaard.

"Wij hebben financiële middelen opgebouwd voor al onze grote sectoren: de scholen, de ziekenhuizen en de parochies", zegt de Antwerpse bisschop Johan Bonny. "Maar nu komen ook alle kosten voor vorming en begeleiding van onze medewerkers op onze schouders terecht. Daarvoor willen we professionele mensen inschakelen en daar hangt een prijskaartje aan vast."

Bonny heeft een actieplan voor de komende vijf jaar. Hij wil het aantal parochies terugbrengen van 300 naar 60 en gaat op zoek naar priesters in het buitenland om het tekort op te vangen. Het bisdom is ook van plan om gemeenschappelijke doopsels en andere kerkdiensten te organiseren in de parochie die daarvoor het meest geschikt is. En binnen de vijf jaar komt er een beleidsplan voor alle kerkgebouwen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners