Keert de Beneluxtrein dan toch terug?

30/01/13 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

De onlangs afgevoerde Beneluxtrein, beter bekend als de Amsterdammer, zou weer terugkeren. Althans volgens een Nederlandse lokale nieuwssite. De NMBS wil de berichten ontkennen nog bevestigen.

Keert de Beneluxtrein dan toch terug?

© Belga

Volgens de Nederlandse website Dagroosendaal.nl zou de Beneluxtrein opnieuw gaan rijden. De trein werd begin december afgevoerd om plaats te maken voor de veelgeplaagde Fyratrein, die intussen al bijna twee weken stilligt.

"Vanaf maandag zou de trein opnieuw om de twee uur gaan rijden", schrijft de website. De trein zou daarmee de tijdelijk ingelegde trein tussen Antwerpen en Roosendaal vervangen. "Doordat de intercity naar Vlissingen in de nieuwe dienstregeling tweemaal per uur rijdt, is er geen plaats meer op het spoor tussen Amsterdam en Den Haag. Daarom zal de heringevoerde Beneluxtrein niet in Amsterdam beginnen, maar vanuit Den Haag CS vertrekken. Er zijn dan stops in Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid", zegt de website.

Surrogaat-Fyra

Bart Crols, woordvoerder bij NMBS, wil de berichten ontkennen noch bevestigen. "De NMBS en de Nederlandse Spoorwegen zijn nog volop in overleg. Tegen eind deze week komen we met een alternatief voor de Fyra, maar we gaan niet op elk gerucht reageren", stelt Crols.

Eerder suggereerde De Standaard al van een trein die tussen Den Haag en Mechelen zou rijden om "de falende Fyra" te vervangen. De "surrogaat-Fyra" zou worden samengesteld uit wagons en locomotieven die de afgevoerde Beneluxtrein vormden. "Die zou aanvankelijk tweemaal daags rijden, maar dat kan opgevoerd worden", vernam de krant bij verschillende bronnen. Ook op dit scenario wil de NMBS niet verder ingaan. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners